Manifest

Aan de hand van vier heldere uitgangspunten geeft 013Food voeding aan duurzaam leven in de regio Tilburg.

Meer kennis

013Food stimuleert een voedselbewuste regio

In de regio Tilburg zijn mensen bewust van waar voedsel vandaan komt en hoe het tot stand komt. Dat bewustzijn helpt om betere voedselkeuzes te maken. Zo helpen we mensen om gezonder en gelukkiger te worden.

Minder kilometers

013Food stimuleert korte ketens

In een regionaal voedselsysteem zijn de ketens zo kort en efficiënt mogelijk. Zo’n regionaal voedselsysteem heeft tal van voordelen. Het stimuleert de regionale economie en beperkt het aantal transportbewegingen.

Duurzamer produceren

013Food stimuleert duurzame voedselproductie

Voor de productie van voedsel zijn energie, water en grondstoffen nodig. Bij de duurzame productie van voedsel houden producenten nadrukkelijk rekening met het milieu, het klimaat en het welzijn van mensen en dieren.

Minder verspilling

013Food stimuleert het tegengaan van voedselverspilling

Wij staan voor een regio waarin burgers, ondernemers, instellingen en overheden bewuster inkopen, voedsel slimmer bereiden en bewuster omgaan met restanten. Zo dragen we bij aan een circulaire economie.

De volgende mensen onderschrijven één of meer punten uit het manifest van 013Food

  • Karin Schepers, 360 graden marketing 
  • Anne de Graaf, Anne Travel Foodie
  • Brigitte Van schooten, Art of Tea
  • Dion Heerkens, BION Food & Agriculture
  • Ralph Blaakenburg, Bonheur Horeca Groep
  • Elisabeth Boersma, BPD(i) Gebiedsontwikkeling
  • Jan Vugts, Bureau Ver(?)antwoord
  • Janneke de Vries, Buro DuPro
  • Jo Molenschot, Buurtmoestuin Korvel
  • Karin de Jong, ContourdeTwern
  • Saskia Peeters, ContourdeTwern
  • Clasien Vermeer, ContourdeTwern
  • Bart Kolen, Cookaholics 
  • Mirjam Slob, Daktuin (to be)
  • Sander Overweg, De Houtloods
  • Hub van Erve, De Kerkhovense Molen
  • Johan Holleman, De Vergeten Appel
  • Jorn Droog, Dichterbijnatuur
  • Denise Hellmig, Eetwinkel verzot
  • Ricky Spijkers, Gastrobar RIX
  • Cathy Kleve, Gemeente Tilburg, Sportbedrijf
  • Robert Kint, Gemeente Tilburg, Circulaire Economie
  • Esther Peters, Gemeente Tilburg, JOGG
  • Corné van Roessel, Goei eete / De Walhoeve
  • Corine van Dijk, Green Pearl Events
  • Yoni Herberigs, Helicon MBO Tilburg
  • Amy Bijlsma, Helicon Tilburg
  • Miriam Michels, Herenboeren Hart van Brabant
  • Jan van den Broek, Het Schop
  • Eleni Tsolodimas, IMC Weekendschool
  • Inge Guffens, Inge Guffens Media
  • Heidy Chahid van den Dungen, Ladies Only Tilburg
  • Nadia Lahraoui, Ladies Only Tilburg
  • Dani Farci, Ladies Only Tilburg 
  • Henriëtte van den Hoek, Natuurlijktomaat
  • Jael Nouhet, Natuurpedagoog
  • Pieter Bon, Omroep Tilburg
  • Rogier Telderman, Powered by TINC
  • Aimee van der Sterren, Praktijk NEITAN
  • Jorrit Dekkers, Rabobank
  • Bart Goesten, Rabobank
  • Ad Lankhaar, Rabobank
  • Stephan van Halewijn, Rabobank
  • Niek Frijters, Sociaal Krachtig 013 / Bureau voor Beeldvorming
  • Karin Moers, StadsTuinderij Piushaven
  • Pètry Drijvers, StadsTuinderij Piushaven
  • Richard Derks, Starters4Communities
  • Rosemarijn van de Wiel, Starters4Communities
  • Hein van den Hurk, Stichting Het Werkt / StadsTuinderij Piushaven
  • Roland Samuels, Stichting Social Energy
  • Dirk Wascher, Susmetro 
  • Laury Zwart, Tilburg Circulair 
  • Bart Pijnenburg , Tuinderij de Es
  • Gertjan Harberink, VeertienElf Media
  • Michel Deneef, Villa Pastorie
  • Goos Schellekens, Villa Pastorie
  • Raymond Godding, VoedSpoor
  • Piet van Laarhoven, VOF van Laarhoven van den Bersselaar
  • Hans van der Schroeff, Volker Wessels
  • Suzanne Albregts, Willem II Betrokken
  • Niklas van Cassel, Zorgbelang Brabant Zeeland
  • Jacqueline van Eerd, ZuiderZwam