Manifest 013 Food

Aan de hand van vier heldere uitgangspunten geeft 013 Food voeding aan duurzaam leven in de regio Tilburg.

1. Meer kennis

013 Food stimuleert een voedselbewuste regio

In de regio Tilburg zijn mensen bewust van waar voedsel vandaan komt en hoe het tot stand komt. Dat bewustzijn helpt om betere voedselkeuzes te maken. Zo helpen we mensen om gezonder en gelukkiger te worden.

2. Minder kilometers

013 Food stimuleert korte ketens

In een regionaal voedselsysteem zijn de ketens zo kort en efficiënt mogelijk. Zo’n regionaal voedselsysteem heeft tal van voordelen. Het stimuleert de regionale economie en beperkt het aantal transportbewegingen.

3. Duurzamer produceren

013 Food stimuleert duurzame voedselproductie

Voor de productie van voedsel zijn energie, water en grondstoffen nodig. Bij de duurzame productie van voedsel houden producenten nadrukkelijk rekening met het milieu, het klimaat en het welzijn van mensen en dieren.

4. Minder verspilling

013 Food stimuleert het tegengaan van voedselverspilling

Wij staan voor een regio waarin burgers, ondernemers, instellingen en overheden bewuster inkopen, voedsel slimmer bereiden en bewuster omgaan met restanten. Zo dragen we bij aan een circulaire economie.

013 Food staat voor meer kennis, minder kilometers, duurzamer produceren en minder verspilling. Zo geven wij voeding aan duurzaam leven.

De volgende mensen onderschrijven één of meer punten uit het manifest van 013 Food

Karin Schepers, 360 graden marketing
Anne de Graaf, Anne Travel Foodie
Brigitte Van schooten, Art of Tea
Dion Heerkens, BION Food & Agriculture
Ralph Blaakenburg, Bonheur Horeca Groep
Elisabeth Boersma, BPD(i) Gebiedsontwikkeling
Jan Vugts, Bureau Ver(?)antwoord
Janneke de Vries, Buro DuPro
Jo Molenschot, Buurtmoestuin Korvel
Karin de Jong, ContourdeTwern
Saskia Peeters, ContourdeTwern
Clasien Vermeer, ContourdeTwern
Bart Kolen, Cookaholics
Mirjam Slob, Daktuin (to be)
Sander Overweg, De Houtloods
Hub van Erve, De Kerkhovense Molen
Johan Holleman, De Vergeten Appel
Jorn Droog, Dichterbijnatuur
Denise Hellmig, Eetwinkel verzot
Ricky Spijkers, Gastrobar RIX
Cathy Kleve, Gemeente Tilburg, Sportbedrijf
Robert Kint, Gemeente Tilburg, Circulaire Economie
Esther Peters, Gemeente Tilburg, JOGG
Corné van Roessel, Goei eete / De Walhoeve
Corine van Dijk, Green Pearl Events
Yoni Herberigs, Helicon MBO Tilburg
Amy Bijlsma, Helicon Tilburg
Miriam Michels, Herenboeren Hart van Brabant
Jan van den Broek, Het Schop
Eleni Tsolodimas, IMC Weekendschool
Inge Guffens, Inge Guffens Media
Heidy Chahid van den Dungen, Ladies Only Tilburg
Nadia Lahraoui, Ladies Only Tilburg
Dani Farci, Ladies Only Tilburg
Henriëtte van den Hoek, Natuurlijktomaat
Jael Nouhet, Natuurpedagoog
Pieter Bon, Omroep Tilburg
Rogier Telderman, Powered by TINC
Aimee van der Sterren, Praktijk NEITAN
Jorrit Dekkers, Rabobank
Bart Goesten, Rabobank
Ad Lankhaar, Rabobank
Stephan van Halewijn, Rabobank
Niek Frijters, Sociaal Krachtig 013 / Bureau voor Beeldvorming
Karin Moers, StadsTuinderij Piushaven
Pètry Drijvers, StadsTuinderij Piushaven
Richard Derks, Starters4Communities
Rosemarijn van de Wiel, Starters4Communities
Hein van den Hurk, Stichting Het Werkt / StadsTuinderij Piushaven
Roland Samuels, Stichting Social Energy
Dirk Wascher, Susmetro
Laury Zwart, Tilburg Circulair
Bart Pijnenburg , Tuinderij de Es
Gertjan Harberink, VeertienElf Media
Michel Deneef, Villa Pastorie
Goos Schellekens, Villa Pastorie
Raymond Godding, VoedSpoor
Piet van Laarhoven, VOF van Laarhoven van den Bersselaar
Hans van der Schroeff, Volker Wessels
Suzanne Albregts, Willem II Betrokken
Niklas van Cassel, Zorgbelang Brabant Zeeland
Jacqueline van Eerd, ZuiderZwam