Over 013 Food

Voeding geven aan duurzaam leven. Onder die noemer draagt 013 Food bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden Brabant. Dat doen we door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten.

De foodprojecten die 013 Food ondersteunt, sluiten aan op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN. Onze projecten richten zich op duurzame productie, het vergroten van bewustzijn met betrekking tot de waarde van voedsel en het voorkomen van voedselverspilling.

Uit wie bestaat 013 Food?

Het platform bestaat uit betrokken en regionale partners. Tot de 013 Food familie behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen. De deelnemers vinden elkaar in hun warme betrokkenheid bij de thema’s waar 013 Food voor staat. Door met elkaar verbindingen te leggen, krachten te bundelen en de inzet van ieders expertise en netwerk creëert 013 Food blijvende impact.
Maak kennis met de partners van 013 Food

Hoe ondersteunt 013 Food projecten?

Afhankelijk van het project, bieden wij ondersteuning op maat. In sommige gevallen in de vorm van inspiratie, stimulans en nieuwe verbindingen. In andere gevallen schakelen we de expertise van het netwerk in om goede ideeën naar een hoger niveau te tillen. Zo kunnen we binnen ons netwerk bijvoorbeeld op zoek gaan naar passende financiering. Ook kunnen we ondersteunen in het aanvragen van een subsidie. Op termijn kan 013 Food ook zelf als financier optreden.

Hoe selecteert 013 Food projecten?

013 Food is er voor iedereen. Een goed idee kan altijd en overal ontstaan. Wil je jouw idee indienen? Breng het dan gerust in tijdens een van de 013 Food bijeenkomsten.

Hoe kan ik contact opnemen met 013 Food?

Om contact op te nemen met 013 Food kun je het beste een
e-mail sturen naar info@013 Food.nl.